Responsive Design, is uw website wel up to date?

[notice]Handelaars verliezen tot 25% nieuwe klanten door verouderde websites ![/notice]

 Inleiding

Vroeger, toen ik pas begon met het ontwerpen van websites was het al een hele klus om de website op iedere computer er goed uit te laten zien. Je moest namelijk rekening houden met het besturingssysteem, de browser en de scherm resolutie. Ik herinner me dan ook nog de tijden waarin op vele websites de aangeraden browser en schermresolutie stond weergegeven. Voldeed je hier niet aan, dan kreeg je een ongebruiksvriendelijke versie te zien, of in het slechtste geval kon je sommige pagina’s niet openen.

De stijgende populariteit van smartphones en tablets heeft dit ‘probleem’ weer nieuw leven ingeblazen. Zeker in tijden waarin het internet haast onmisbaar is uit ons dagelijkse leven, bestaat er geen enkel excuus waarom je website niet geoptimaliseerd voor gebruik op smartphones en tablets.

Responsive design?

Een responsive webdesign is een design dat automatisch de website aanpast ongeacht het gebruikte apparaat of resolutie van de bezoeker. Probeer het maar eens uit door bijvoorbeeld het browservenster van deze webpagina te verkleinen, of door deze website op je smartphone of tablet te bekijken. Kantel ook het scherm even en kijk hoe de site zich automatisch aanpast.

Waarom overstappen naar een responsive design?

Uit de statistieken van mijn eigen websites blijkt dat ongeveer 25% van de bezoekers surfen via een smartphone of tablet. In de toekomst zal dit percentage alleen nog maar toenemen.

Week statistieken van www.bertbeckers.be
stats24.2% van de gebruikers surft via smartphone of tablet

Het is dus belangrijk dat deze mensen meteen op een gebruiksvriendelijke manier uw website kunnen bekijken. Als dat niet lukt gaat men naar een andere website en velen zullen het vergeten om later je website te bekijken thuis op hun computer.

Handelaars lopen klanten mis door gebrek aan responsive design

Op zakelijk vlak is de investering van een website een marketingcampagne met doel een zo groot mogelijk publiek te bereiken en zo meer klanten te werven. Tenzij je actieve social media campagnes en betaalde advertising plaatst is je grootste toestroom van bezoekers afkomstig van zoekrobotten.

Mensen die met een mobiel apparaat via een doelgerichte zoekopdracht op je website terecht komen zijn de meest waardevolle bezoekers, want deze zullen het meest waarschijnlijk op korte termijn nieuwe klanten worden.Ze zijn immers onderweg en op zoek naar specifieke informatie over de producten of diensten die jij aanbiedt. Als ze de nodige informatie vinden is de kans groot dat men binnen korte termijn contact met je opneemt of men bij je over de vloer komt. Maar wanneer ze de informatie niet vinden door een ongebruiksvriendelijke website zullen ze al even snel doorklikken naar de volgende website in de zoekresultaten en dus bij de concurrentie terecht komen.

Zonder responsive design verlies je dus je meest waardevolle bezoekers, waardoor je tot 25% minder nieuwe klanten genereert als handelaar of horeca-uitbater.

Kan mijn huidige website aangepast worden?

Wanneer uw website een achterliggend CMS gebruikt zoals bijvoorbeeld WordPress, Drupal of Joomla hoeft alleen de layout aangepast te worden en eventueel ook de pagina-opmaak.

Echter in andere gevallen moet niet alleen de layout helemaal aangepast te worden, maar ook de achterliggende code. Dit kost enorm veel werk en dus is het efficiënter en goedkoper om de website helemaal opnieuw op te bouwen.

[notice]De websites die door BBITS ontwikkeld worden zijn altijd voorzien van een responsive design. .[/notice] [button style=”4″]BBITS Webdesign[/button]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *