De beste gratis antivirus software voor PC 2015

Een goede antivirus scanner is een abolute must voor iedere PC gebruiker. Tegenwoordig is windows wel uitgerust met “Windows Defender”, een ingebouwde virusscanner, maar deze is niet krachtig genoeg om jezelf volledig te beschermen tegen virussen en malware. Zelfs wanneer je geen geld wil uitgeven aan antivirus bescherming zijn er een aantal betere opties op de markt dan Windows Defender. 

In het overzicht van de beste gratis antivirus softwarepaketten komen enkel de softwarepakketten aan bod die 100% gratis zijn. Gratis proefversies van betalende softwarepakketten komen niet aan bod omdat deze maar tijdelijk of beperkte bescherming bieden. Softwarepakketten die ondermaatst scoren betreffende beveiliging zijn ook achterwege gelaten.


Avira Free Antivirus

Avira-Antivirus-Premium-2013-Key-Till-2014-to-2015-Download

Volgens AV-Test biedt Avira de uitgebreidste bescherming tegen virussen en malware. Doch kan de interface overwelmend overkomen voor onervaren gebruikers. Gebruikers wiens computer over weinig ram geheugen beschikt zullen ook een duidelijke impact merken op de snelheid van hun computer wanneer Avira op de achtergrond draait.

Download Avira Free Antivirus: https://www.avira.com/


Avast Free Antivirus

Avast-free-antivirus1

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en de uitstekende performances op systemen met weinig RAM geheugen krijgt Avast een plaatsje in deze lijst. Doch biedt het niet zo’n complete bescherming als Avira, zowel op vlak van virusdetectie als extra beschermingsopties.

Download Avast Free Antivirus: https://www.avast.com/nl-be/index


Malwarebytes Anti-Malware

malwarebytesTechnisch gezien is dit programma geen antivirus maar anti-malware programma. Het wordt dus best gebruikt in combinatie van een virusscanner. Malwarebytes Anti-Malware richt zich op het detecteren en verwijderen van diverse malware zoals wormen, trojaanse paarden, rootkits, spyware enz.

Download Malwarebytes Anti-Malware: https://nl.malwarebytes.org/antimalware/

Een gedachte over “De beste gratis antivirus software voor PC 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *